Debrecen

Antall József u. 36., fsz. 1.

+36 20 445 8480

Hétfőtől-péntekig 8-17 között

Hétköznap: 8-17 óráig

Hétvégén irodánk zárva tart

SZERZŐDÉSMINTA: ÖT ÉRV, HOGY MIÉRT NE TÖLTS LE MINTÁT

Szerződésminta alkalmazásával megspórolni az ügyvédet csak az igazi hazárdjátékos vállalkozók számára ajánlott. Igazán kényelmes – és leginkább költséghatékony – dolog az internetről néhány kattintással beszerezni egy látszólag jónak tűnő szerződésmintát. Elég azonban egyetlen vesztes jogvita vagy bírság. Az így keletkező kiadás máris sokszorosa lehet annak, mintha a szerződésminta alkalmazása helyett a cég és a szerződő felek igényeire szabott szerződést készített volna el egy ügyvéd. A cikkben mutatunk öt érvet, hogy miért ne használj internetről letöltött szerződésmintát.

MILYEN A JÓ SZERZŐDÉSMINTA?

Ügyvédként először azt a kérdést tesszük fel az ügyfeleknek, hogy biztosan a szerződésminta-e a megfelelő megoldás? Létezhetnek olyan jogügyletek, ahol egy megfelelően előkészített szerződésminta alkalmazása elegendő lehet. Ezek azonban tipikusan olyan szituációk, ahol a jogviszony jellege miatt a szerződéses rendelkezésekben nem kifejezetten szükséges, vagy az egyik fél nem kíván túl sok mozgásteret adni a másik félnek. Senkit nem biztatunk arra, hogy egyoldalú szerződéseket írjon alá. De valljuk be, egy átlagos lakásbérlőnek például nincs sok alkupozíciója a bérbeadójával szemben, ha szeretné bérbe venni a kiszemelt lakást.

Megfelelő megoldás lehet azonban a szerződésminta alkalmazása akkor, ha egy szerződéstípust tömegesen szeretnénk alkalmazni, legfeljebb minimális technikai változtatásokat követően. A legtipikusabb példa erre a munkaszerződés. Egy vállalkozásnál, ha az ügyvéd előre elkészíti a munkakörökhöz igazodó szerződésmintákat és a kapcsolódó dokumentumokat, azok gyakran használhatóak maradnak hosszú ideig. Fontos azonban, hogy ha szerződésminta alkalmazására is kerül sor, azt mindig gyakorló jogász készítse. Szaktudás híján ugyanis később komoly következményei lehetnek a rossz szerződésminta használatának.

MIÉRT 100%, HOGY NEM MEGFELELŐ A GOOGLE-BŐL LETÖLTÖTT IRAT?

Az okiratok két fontos alapszabálya, hogy egyrészt a keletkezésének napján hatályos szabályok alapján készüljön el, másrészt pedig, hogy tükrözze a felek szerződéses akaratát. Ha valamelyik hiányzik, és az okirat azért került aláírásra, hogy „csak legyen valami papír”, akkor az a „papír” jogvita esetére gyakorlatilag egy időzített bomba bármelyik fél számára.

A Google-ön rengeteg szerződésminta megtalálható a legkülönfélébb ügyekre. A fenti két szempont alapján mutatunk X érvet, miért érdemes ezeket messziről elkerülni:

#1 Vajon hatályos-e a letöltött szerződésminta?

Ezt a nem jogászok csak a legritkább esetben tudják megítélni. Maradva a munkaszerződés példájánál: attól, hogy a letöltött szerződésminta tartalmaz paragrafusokat, illetve szerepel benne, hogy Munka Törvénykönyve, és ránézésre elég joginak tűnik, még közel sem biztos, hogy a hatályos szabályozásnak megfelelő tartalommal van előkészítve.

#2 Megfelelően tükrözi-e a szerződésminta a felek akaratát?

A bizonytalan forrásból származó szerződésminták változtatás nélküli alkalmazása esetén a felek nem maguk alakították ki a jogviszony kereteit. Könnyen elképzelhető, hogy a szerződésminta olyan rendelkezéseket tartalmaz, amit a felek megfelelő ismeretek birtokában nem alkalmaztak volna. Vagy éppen ellenkezőleg: olyan rendelkezések hiányoznak a szerződésminta szövegéből, amik megfelelő biztosítékot jelenthetnének a felek számára. 

#3 Lehet, hogy maga a minta nem is elég, hanem szükség lenne jogszabály által előírt kapcsolódó dokumentumokra is

Ismét a munkaszerződés példájánál maradva: amellett, hogy egy kétes tartalmú szerződésminta aláírása megtörténik a munkáltató és a munkavállaló között, a munkáltató még korántsem teljesítette a jogszabályi kötelezettségét. Az Mt. 46. §-a ugyanis előírja, hogy a munkáltatónak a munkába lépéstől számított hét napon belül mikről kell írásban tájékoztatnia a munkavállalót. A korábbi szabályozás tizenöt napról hét napra csökkentette a tájékoztatási kötelezettség idejét, valamint a korábbiakhoz képest több dologról kell tájékoztatni a munkavállalót. A 2023 elején hatályba lépett módosításokról ebben a cikkben olvashatsz bővebben:

Ha az idei évben nem kerültek aktualizálásra a munkaügyi dokumentumok, a jogszabályi megfelelőség miatt ezt azonnal pótolni kell. Irodánk Munkaügyi Audit szolgáltatása erre kínál megoldást:

#4 Ami egy szerződésminta szövegében jónak tűnik, az nem biztos, hogy más esetben is működni fog

Kerülni kell azt a megoldást is, hogy más szerződésminta szövegéből szimpatikusnak ítélt rendelkezések szolgai módon kerülnek átemelésre egy saját szerződésbe. Ahhoz, hogy meg lehessen ítélni, hogy az az adott bekezdés mindkét esetben ugyanazt a joghatást váltja-e ki, ismerni kellene mindkét ügy összes körülményét. Valószínűleg nagyon ritkán fog rendelkezésre állni minden olyan információ, ami alapján egy ilyen vizsgálat elvégezhető. És még ha el is végezhető, mindenképpen jogi szaktudásra van szükség ennek az eldöntéséhez.

#5 A jó szerződés segít elkerülni a jogvitákat

A jó szerződés alatt azt értjük, hogy kölcsönösen előnyös legyen mindkét fél számára, viszont a saját érdekeket a lehető leghatékonyabban védje. Szerintünk egy vállalkozás életében ez az első és legfontosabb terület, amit nem lehet kezelni (vagy mással kezeltetni) megfelelő jogi szaktudás nélkül. 

Ha esetleg eddig így működött a vállalkozásod, azzal valóban eljuthattál egy bizonyos pontig. De ez nem garancia arra, hogy a jövőben mindig minden rendben lesz. Megfelelő szerződések nélkül nem csak a növekedést, hanem az egész cég létét teszed kockára. Ha a céged szerződései rendben vannak, az segít csökkenteni a jogviták számát. Ha pedig már jogvitákra kerül a sor, csökkenti annak kockázatát, hogy a jogvitából a cég vesztesen kerüljön ki.

Az ICT Legal 2022 októberében publikált felmérése szerint az ügyvédi háttértámogatást igénybe vevő cégek 51%-ának nem volt peres ügye az elmúlt évben. Ez egyértelműen tükrözi azt, hogy egy cég életében az ügyvédi segítség mennyire hatékony tud lenni a szerződésekkel és az ebből eredő jogviták megelőzésével kapcsolatban.

LETÖLTÖTT SZERZŐDÉSMINTA HELYETT A VÁLLALKOZÁSOD IGÉNYEIRE SZABOTT SZERZŐDÉSEKET KÉSZÍTÜNK

Az interneten jogi kérdésben választ keresni az adott pillanatban lehet, hogy ingyen van. De ez a válasz később egy ügyvédi tanács árának sokszorosába, szélsőséges esetben a vállalkozásod életébe kerülhet. Nyugodtan less el másoktól jól működő jogi megoldásokat, hiszen azzal is csak tanulsz. De soha ne alkalmazd azt addig, amíg nem jártátok körül az ügyvédeddel, hogy az a te cégedben is használható-e.

Az internetes szerződésminta és a Google kereső általában addig a pontig szokott működni, amíg a cég „meg nem égeti magát” egy jogi vagy üzleti kérdésben. Az ilyen esetekben gyakran elmondható, hogy – mind a kiadást, mind a bevételkiesést tekintve – olcsóbb már az ügy elején ügyvédhez fordulni. Ráadásul az sem biztos, hogy utólag sikerül majd orvosolni a problémákat.

HAVIDÍJAS ÜGYVÉDI SZOLGÁLTATÁS VÁLLALKOZÁSOK RÉSZÉRE

Egy vállalkozás életében többségében olyan jogi ügyek merülnek fel, ahol ugyan nincs előírva az ügyvédi közreműködés, de a céged jövője múlhat azon, hogy kéred-e ügyvéd segítségét vagy nem. Ha természetes, hogy a pénzügyeidet rendben tartod és kiszervezed könyvelőnek, a jogi ügyeidről is így kell gondolkodnod.

Küldetésként tűztük ki azt, hogy az állandó jogi képviseletet a nagyvállalatok mellett a mikro-, kis- és középvállalkozások számára is elérhetővé tudjuk tenni. Ennek érdekében alakítottuk ki kifejezetten a KKV-kra szabott Business csomagjainkat.

Ha úgy érzed, hogy tudnánk segíteni a céged fejlődésében, foglalj időpontot az online időpontfoglaló rendszerünkön keresztül vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén!

Ha a díjazással kapcsolatban érdeklődsz, ezen a linken akár az egyes ügytípusokra lebontva arról is olvashatsz, milyen szempontok szerint határozzuk meg a díjainkat:

Ajánljuk figyelmedbe blogunk korábbi bejegyzéseit is: