Debrecen

Antall József u. 36., fsz. 1.

+36 20 445 8480

Hétfőtől-péntekig 8-17 között

Hétköznap: 8-17 óráig

Hétvégén irodánk zárva tart

Szakterületek

Családjog
válóperes ügyvéd hajdúböszörmény

Válóperes ügyvéd képviselet

szakterület

Egy házasság nem mindig végződik úgy, mint a mesékben – a válás egy komplex vagyonjogi és családjogi ügytípus, amelyben egy válóperes ügyvéd közreműködése iránymutatást, majd megnyugtató képviseletet biztosít. Szakember segítségére azonban nemcsak a házassági bontóper alatt, hanem már azt megelőzően és azután is szükség lehet akár házassági vagyonjogi szerződés, vagyonmegosztás vagy gyermektartásdíj rendezése esetén. Forduljon bizalommal a Dr. Andirkó Ügyvédi Irodához, amennyiben hatékony jogi képviseletre van szüksége. Válóperes ügyvéd Debrecen és Hajdúböszörmény településeken személyes ügyfélfogadással:

A családjog, mint az egyik legkomplexebb jogterület

A családjog – csakúgy, mint a munkajog, az ingatlanjog vagy a kereskedelmi jog – egy igen szerteágazó szakterület. A legtöbb embernek a szó hallatán a házasság felbontása (válás), illetve a házassági szerződés jut eszébe.

A házasság megkötése előtt egy vagyonjogi megállapodás sokkal több garanciát tartalmazhat annál, hogy válás során ki kapja a Herendi étkészletet és ki a lapostévét.

Nem kérdés, hogy ezek a megállapodások a legfontosabb célt akként szolgálják, hogy válás esetén minden gördülékenyen és az okiratban foglaltak szerint történjen. Ugyanakkor van más olyan előnye, amely már a házasság fennállása alatt is hasznos lehet, és amelyről a házasulandók vagy házastársak gyakran megfeledkeznek.

A házassági szerződés nem csak akkor válik a házastársak előnyére, ha szétválnak útjaik, hanem akkor is, ha például az egyik fél nagy kockázattal járó üzleti tevékenységet folytat. Ide tartozik az is, ha túlzott mértékű adósság halmozódik fel. A vagyonközösség nem kizárólag a „ház-tartásra” vonatkozik, hanem a „jóban-rosszban” részből az utóbbira is.

válóperes ügyvéd tanácsadás

Családjogi képviselet a Dr. Andirkó Ügyvédi Iroda szolgáltatásai között

Irodánk teljes körű és hatékony jogi képviseletet vállal az alábbi ügyekben:

Milyen típusai vannak a válópernek?

A Polgári Törvénykönyv a válópernek alapvetően két fajtáját különbözteti meg: a házasság közös megegyezéssel történő felbontását, valamint a tényállásos bontópert.

Közös megegyezéses házasságfelbontás

Ebben az esetben a legjobb családjogi ügyvéd elsődleges szerepe a két fél közötti egyezség kialakítása, amelyet a bíróságnak szükséges jóváhagynia. Közös megegyezés esetén a jogszabály rögzíti, hogy melyek azok a járulékos kérdések, amelyekben a házastársaknak meg kell állapodniuk:

Amennyiben a házastársak egyezséget kötöttek, és a házasságból kiskorú gyermek nem született, a bíróság gyakran egy tárgyalás tartásával felbonthatja a házasságot. Kiskorú gyermek esetén általában két tárgyalás alatt lezárul az eljárás. Minden esetben törekszünk arra, hogy ügyfeleink lehetőség szerint közös megegyezés útján kérjék a házasság felbontását. Ez az eljárástípus ugyanis költségkímélőbb és gyorsabb megoldást jelent számukra.

Annak érdekében, hogy akár egy tárgyalás alatt sikerüljön lefolytatni az eljárást, célszerű az egyezségi megállapodást még a bírósági szakasz előtt elkészíteni, és azt a keresetlevéllel egyidejűleg benyújtani. Így a bíróság gyorsabban és költséghatékonyabban lezárhatja az ügyet.

Tényállásos bontóper

Tényállásos bontóperre abban az esetben kerül sor, amikor a felek között nincs megegyezés, valamelyik házastárs nem kéri a házasság felbontását. Ez utóbbi ügytípus jelentősen költségesebb és hosszabb. A legjobb válóperes ügyvéd szerepe ebben az esetben összetettebb, ugyanis a tényállás alapján azt szükséges sikerrel bizonyítania, hogy a házasság végérvényesen és helyrehozhatatlanul megromlott.

Ha egyezségre nem kerül sor, a bíróságnak egy elhúzódó peres eljárást kell lefolytatnia, melynek során a házasság megromlásához vezető okok bizonyítására kerül sor. Amennyiben a felek között korábban létrejött házassági vagyonjogi szerződés, a vagyonmegosztás során ez az okirat lesz az irányadó, ha pedig nem, akkor célszerű ebben az esetben is egyezséget kötni.

válóperes ügyvéd vagyonmegosztáshoz

Miért vegye igénybe válás esetén egy válóperes ügyvéd segítségét?

A család jog területén belül sem a házasság, sem pedig az élettársi kapcsolat felbontása nem egyszerű egyik fél számára sem. Ez különösen igaz akkor, ha van közös gyermekük is. A KSH statisztikái szerint a megkötött házasságokhoz viszonyítva 20-30% körül alakult a válások száma az elmúlt néhány évben.

Azt tapasztaljuk, hogy válás, illetve vagyonmegosztás során inkább az érzelmeik vezérlik a feleket. Ezért ilyen helyzetekben azt tartjuk a legjobb megoldásnak, ha a válóper ügyvéd közreműködésével zajlik, aki objektíven képes kezelni a kialakult helyzetet.

Válóper esetén ügyvédi irodánk teljeskörű tájékoztatással szolgál ügyfeleink részére a lehetőségeikről, valamint ismertetjük az egyes eljárástípusok menetét. Pusztán a nagyobb díjazás reményében nem szorgalmazzuk a drágább és elhúzódó tényállásos válópert, amennyiben az nem indokolt. Minden esetben törekszünk a korrekt díjazásra, valamint a felek közötti konszenzus kialakítására. Célunk ugyanis a felek között egy rendezett viszony kialakítása, a közös kiskorú gyermekek érdekeinek figyelembevétele mellett.

Válóperes ügyvéd megbízása: miért válassza a Dr. Andirkó Ügyvédi Irodát?

Teljes körű tájékoztatás és maximális figyelem

Folyamatosan ügyfeleink rendelkezésére állunk, a megkeresésekre pedig gyorsan reagálunk. Az első konzultáción részletesen áttekintjük a tényállást és a kapcsolódó okiratokat, majd átfogó tájékoztatással szolgálunk.

Válóperes ügyvéd nőknek és férfiaknak

Számos ügyvéd praxisa során csupán az egyik nem képviseletét vállalja. Irodánk ajtaja azonban mindenki számára nyitva áll! Válóperes ügyvéd férfiaknak és nőknek egyaránt – nálunk nincsenek kivételek.

Komplex jogi szolgáltatást biztosítunk

Ügyvédi irodánkra még a legösszetettebb jogi esetekben is számíthat. Útmutatással szolgálunk Önnek a válóper és vagyonmegosztás valamennyi szakaszában, emellett folyamatosan informáljuk az aktuális ügymenetről. Célunk minden esetben, hogy a két fél között egyezséget alakítsunk ki – hisszük, hogy egy jó válóperes ügyvéd nem erősíti tovább az ellentéteket.

Amennyiben a vagyonmegosztással kapcsolatban további információra van szüksége, úgy KATTINTSON IDE és olvassa el az ide vonatkozó blogbejegyzésünket!

Átfogó tervezetet alakítunk ki

Minden jogügylet esetében törekszünk egy hosszútávú stratégiát kidolgozni a rövidtávú megoldások helyett. Megvizsgáljuk a lehetséges következményeket, valamint figyelembe vesszük ügyfeleink további terveit is. Tudjuk, hogy mikor kell keményen fellépni az Ön érdekeiért, és mikor kell az adott szituációban eggyel hátrébb lépni.

Válóperes ügyvéd árak, családjogi ügyvéd árak

Az ügyvédi munkadíj a szakember és az ügyfél szabad megállapodásának tárgyát képezi. Irodánk a magas szakmai felkészültség mellé személyre szabott, korrekt díjszabást alkalmaz.

Családjogi ügyvéd Debrecen

Forduljon bizalommal a Dr. Andirkó Ügyvédi Irodához gyors, komplex, hatékony és költségkímélő jogi megoldásokért.

Közös munka

gyorsan, eredményesen, költséghatékonyan

Konzultáció

A személyes konzultáció során áttekintjük az ügy állását, tanácsadást nyújtunk, meghatározzuk a díjazást és egyeztetjük a további lépéseket. Megbízás esetén az első konzultáció minden esetben ingyenes!

Háttérmunka

Megszerkesztjük a megfelelő okiratokat és beadványokat, valamint kapcsolatot tartunk más jogi képviselőkkel és hivatalokkal egyaránt.

Képviselet

Ellátjuk a képviseletét mind a bírósági peres eljárásban, mind pedig a peren kívüli egyeztetés során.