Debrecen

Antall József u. 36., fsz. 1.

+36 20 445 8480

Hétfőtől-péntekig 8-17 között

Hétköznap: 8-17 óráig

Hétvégén irodánk zárva tart

Szakterületek

Kártérítési jog
kártérítési ügyvéd debrecen

Kártérítési ügyvéd képviselet

szakterület

Az élet számtalan területén érhet téged kár. Ez jelentkezhet vagyonban bekövetkezett értékcsökkenésként, elmaradt haszonként, vagy akár személyes sérelemként is (ilyen esetekben igényelhető a sérelemdíj). Kártérítési ügyekben érdemes jogi segítséget igénybe venni a lehető legnagyobb összeg megtérülése érdekében. Fordulj bátran ügyvédi irodánkhoz, amennyiben megbízható, felkészült kártérítési ügyvéd képviseletre van szükséged! Személyes ügyfélfogadás Debrecenben és Hajdúböszörményben.

Kártérítési jog: mit érdemes tudni róla?

Csakúgy, mint a követeléskezelésnél, a kártérítés során is az eredeti állapot visszaállítása a cél. Vagyis a lényeg, hogy a károsult olyan helyzetbe kerüljön, mintha a kár be sem következett volna. Egyes esetekben ez könnyen orvosolható jogi úton, más helyzetekben – például maradandó sérülésnél – sajnos már nem lehet a kár előtti állapotot visszaállítani. Utóbbiaknál is megvan azonban mindenkinek a törvény adta lehetősége arra, hogy a sérelem súlyával lehetőleg azonos mértékű kártérítést kaphasson.

A jog útvesztőjében laikusként eligazodni egyáltalán nem egyszerű, akár kártérítésről, akár más jogi területről, például öröklésről van szó. A károkozó kártérítési felelősségét a bíróság az alábbi feltételek teljesülése esetén állapíthatja meg:

Személyes sérelem esetén elegendő a jogsértés tényét bizonyítani. Ebben az esetben a sérelmet szenvedett fél sérelemdíjra válhat jogosulttá, amelynek érvényesítésében segítségére lehet egy kártérítési ügyvéd.

Kártérítési ügyvéd képviselet: létezik peren kívüli megoldás?

Egy kártérítési per gyakran évekig is elhúzódhat. Miután a költségek előlegzéséről a felperesnek kell gondoskodnia, így csak akkor ajánlott kártérítési pert indítania, ha a peren kívüli lehetőségei kimerültek. Ügyvédi irodánk minden helyzetben a számodra lehető legoptimálisabb és legköltséghatékonyabb megoldást keresi, ezért a perindítást megelőzően minden esetben javasoljuk a peren kívüli egyezséget megkísérelni. Számunkra nem az a cél, hogy ügyfeleink fölösleges perekbe bocsátkozzanak, mindazonáltal hagyatkozhatsz szakértelmünkre peres kártérítési ügyvéd képviselet esetén is. Ami biztos, hogy a kárrendezési ügyedben a tőlünk telhető maximumot fogjuk nyújtani.

kártérítési jog szerződésszegésnél

Irodánk kártérítési ügyvéd képviseletet biztosít peres és nemperes ügyekben ügyfelei számára az alábbi területeken:

Közös munka

gyorsan, eredményesen, költséghatékonyan

Konzultáció

A személyes konzultáció során áttekintjük az ügy állását, tanácsadást nyújtunk, meghatározzuk a díjazást és egyeztetjük a további lépéseket. Megbízás esetén az első konzultáció minden esetben ingyenes!

Háttérmunka

Megszerkesztjük a megfelelő okiratokat és beadványokat, valamint kapcsolatot tartunk más jogi képviselőkkel, biztosítókkal és hivatalokkal egyaránt.

Képviselet

Ellátjuk a képviseletet mind a bírósági peres eljárásban, mind pedig a peren kívüli egyeztetés során.

Fordulj bizalommal a Dr. Andirkó Ügyvédi Irodához gyors, komplex, hatékony és költségkímélő jogi megoldásokért.