Debrecen

Antall József u. 36., fsz. 1.

+36 20 445 8480

Hétfőtől-péntekig 8-17 között

Hétköznap: 8-17 óráig

Hétvégén irodánk zárva tart

SZERZŐDÉSKÖTÉS OTTHONRÓL

A távellenjegyzés lehetőségét az ügyvédi tevékenységről szóló törvény korábban már megteremtette. A szerződéskötés otthonról azonban a koronavírus-járvány hatására válik egyre inkább természetessé a hétköznapokban.

Ilyen esetben ügyfeleinknek nem kötelező az aláírás céljából személyesen megjelenniük irodánkban. A véglegesített szerződést e-mailben küldjük meg részükre, melyet egy Skype-hívás során akár otthonról is aláírhatnak. A jogügyletek biztonsága természetesen ekkor is garantált. A jogszabályi előírásoknak megfelelően elvégezzük a kötelező azonosítást és okmányellenőrzést, valamint rögzítjük és tároljuk a videohívást.

Az aláírt szerződéseket postai úton vagy futárszolgálattal szükséges irodánkba eljuttatni, ezt követően láthatóak el ügyvédi ellenjegyzéssel.

A távellenjegyzés az esetleges járványügyi helyzettől függetlenül megoldást nyújthat olyan esetekben is, amikor kizárólag szerződéskötési célból kerülne sor távolabbi városból irodánkba, vagy akár külföldről Magyarországra történő utazásra. Praxisunkban rendszeresen élünk ezzel a lehetőséggel. Akár csak egy meghatalmazás felvétele, akár egy teljes szerződéses dokumentáció aláírása a cél, mindenre megoldást találunk. Többek között az Egyesült Államokból, az Egyesült Királyságból és Németországból is bonyolítottunk le így szerződéskötést.

Irodánk a távellenjegyzés elvégzéséhez valamennyi technikai feltétellel rendelkezik, így bármilyen helyzetben garantálni tudjuk ügyfeleink részére a gördülékeny ügyintézést.

SZERZŐDÉSKÖTÉS OTTHONRÓL – 6 EGYSZERŰ LÉPÉSBEN

Néhány egyszerű lépésben elmagyarázzuk, hogyan lehetséges távellenjegyzéssel a szerződéskötés otthonról: Skype-on keresztül:

HATÉKONY JOGI SEGÍTSÉG SZERZŐDÉSEKKEL KAPCSOLATOS ÜGYEKBEN

Amennyiben szerződéskötéssel kapcsolatband hatékony jogi segítségre van szükséged, foglalj időpontot az online időpontfoglaló rendszerünkön keresztül, vagy keresd fel irodánkat a megadott elérhetőségeink egyikén!

Ha a díjazással kapcsolatban érdeklődsz, ezen a linken akár az egyes ügytípusokra lebontva arról is olvashatsz, milyen szempontok szerint határozzuk meg a díjainkat:

Ajánljuk figyelmedbe az adásvételi szerződés menetével kapcsolatos bejegyzésünket is: