Debrecen

Antall József u. 36., fsz. 1.

+36 20 445 8480

Hétfőtől-péntekig 8-17 között

Hétköznap: 8-17 óráig

Hétvégén irodánk zárva tart

Változóban a home office szabályozása?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Változóban a home office szabályozása?

Sajtóhírek szerint hamarosan az Országgyűlés elé kerül a Munka Törvénykönyvének módosítása, amely változtat a koronavírus-járvány miatt egyre gyakrabban alkalmazott home office jelenlegi szabályozásán.

A törvényjavaslat szerint a home office lehetősége a jelenleginél sokkal rugalmasabbá válna, ugyanis a munkavállaló és a munkáltató közös megegyezése határozná meg, mely napokon dolgozhat a munkavállaló az otthonából.

A módosítás lehetővé tenné azt is, hogy a munkáltató adómentes rezsiátalánnyal járuljon hozzá a home office alatti rezsiköltségekhez. A térítés összege a mindenkori minimálbér 10%-a lehetne – amely jelenleg 16.000.- Ft-ot jelentene -, melyet a munkavállaló víz-, gáz-, villany- és internetszámla fizetésére fordíthatna.

Ezzel együtt változna a munkavédelmi szabályozás is: a munkáltatónak kellene biztosítania az otthoni munkavégzéshez szükséges eszközöket – például a számítástechnikai eszközöket vagy a mobiltelefont -, amelyeknek meg kell felelniük a biztonságos munkavégzés követelményének, ugyanis ennek megteremtése szintén a munkáltató feladata. A munkavállaló köteles viszont ezen követelményeknek megfelelni.

A végleges szabályozást annak elfogadását követően természetesen ismertetni fogjuk.

Ügyvédi segítségre van szüksége?

Forduljon hozzánk bizalommal!

Impresszum

Ezt a honlapot a Debreceni Ügyvédi Kamarában bejegyzett Dr. Andirkó Ügyvédi Iroda tartja fenn az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a http://magyarugyvedikamara.hu honlapon találhatóak. A honlapon található információk és bejegyzések tájékoztatási célt szolgálnak, és nem minősülnek jogi tanácsadásnak. Az iroda a honlapon megjelent információk felhasználásából eredő kárért felelősséget nem vállal.

A honlapon megjelentek a Dr. Andirkó Ügyvédi Iroda szellemi termékei, melyek saját egyéni-eredeti jelleggel bírnak, ezért a tartalmak más platformon történő megjelenítése – ide nem értve a honlap vagy bármely bejegyzés teljes terjedelemben linkeléssel, illetve ajánlással a Facebook, Instagram, valamint LinkedIn felületeken történő megosztását – csak a szerző írásos engedélyével, és a forrás megjelölésével lehetséges.

Dr. Andirkó Ügyvédi Iroda 2020 © Minden jog fenntartva! | Made with ♥ by ADbro