Debrecen

Antall József u. 36., fsz. 1.

+36 20 445 8480

Hétfőtől-péntekig 8-17 között

Hétköznap: 8-17 óráig

Hétvégén irodánk zárva tart

Szakterületek

Startupok joga
társasági jogász debrecen

Társasági jogász képviselet, startupok joga

szakterület

A társasági jog egy igen széles terület, amely magába foglal mindent egy cég megalakulásától, a működtetésén át, annak esetleges megszűnéséig. Legyen szó okiratszerkesztésről vagy az eljárások lebonyolításáról, az egyes jogi teendők szabályos ellátásához elengedhetetlen a társasági jogász képviselet. Irodánk – akár állandó jogi képviselet keretein belül is – komplex segítséget nyújt a gazdasági társaságok, alapítványok, egyesületek megalapításához, a (változás) bejegyzéséhez kapcsolódó bírósági eljárások során, valamint üzleti, illetve szervezeti kérdések megválaszolásában is.

Miben lehet segítségére egy társasági jogász?

Egy társasági jogi ügyvéd segítségét számos társasági joggal kapcsolatos ügyben érdemes – vagy kötelező – igénybe venni. Az ügyvéd eljár többek között cégalapításban és változásbejegyzésben, cégfelvásárlásban, M&A ügyekben (vagyis összeolvadásban és szétválásban), a tagok és részvényesek közti ügyletekben, a társasági jogvitákban, végelszámolásban, csőd- illetve felszámolási és vagyonrendezési eljárásokban.

Irodánk egyik alapelve, hogy egy megbízható társasági jogász azonban többet tesz az ügyfélért annál, minthogy megszerkeszti az okiratokat és lefolytatja az eljárásokat. Ide tartozik például, hogy társaságok működése során felmerülő üzleti-, szerződéses- vagy jogvitás kérdésekben háttértámogatást nyújt. Miután a társasági jogi szakterülethez számos jogszabály kapcsolódik, ezért azok értelmezése és a különböző ügyletek során mindenképp javasolt hozzáértő társasági jogász képviselet, adózási kérdések esetén pedig könyvelői vagy könyvvizsgálói támogatás igénybevétele.

Mikor érdemes igénybe venni társasági jogász képviseletet?

A társasági jogra vonatkozó szabályokat több különböző jogszabály tartalmazza, amelyek számos esetben megkövetelik a megbízható társasági jogász képviseletet:

társasági jogász tanácsadás

Startupok joga: mi is pontosan a startup?

Startup – az utóbbi években gyakran találkozhatunk ezzel a kifejezéssel, de mit is takar valójában? Komplexitása miatt pontos meghatározás nem adható rá. Leginkább úgy lehet jellemezni, hogy a startup egy olyan innovatív ötleten alapuló, újonnan induló vállalkozás, amely törekszik a XXI. század modern lehetőségeit megragadni. Emellett elmondható róla, hogy nagy növekedési potenciállal rendelkezik, jellemzően külföldi piacot céloz meg, azonban szüksége van külső befektetőkre.

Mi kell egy sikeres startuphoz? Három dolog:

Irodánk komplex megoldást kínál a fentiek körébe tartozó valamennyi kérdésre:

Innováció – A megfelelő jogi védettség. Kizárólagos szellemi tulajdonjogot, illetve szerzői jogi védelmet biztosít a vállalkozás számára.

Csapat – Az optimális tulajdonosi- és cégstruktúra kialakítása. Meg kell határozni az alapítók egymás közötti és az alapítók – befektetők közötti társasági jogi és pénzügyi viszonyokat, valamint a munkáltató és a csapattagok közötti munkajogi viszonyokat.

Tőke – A növekedési fázis finanszírozásához elégséges tőke bevonása a cégbe. A tőke állhat pénzeszközből, valamint apportból. Előbbit kisebb részben az alapítók (jellemzően baráti segítség útján), nagyobb részben pedig a sikeres pitch után az üzleti angyalok biztosítják. Az apport tárgya lehet például az ötletgazda szellemi terméke is.

A startupok növekedését az alábbi szakaszokra bonthatjuk:

társasági jog képviselet

Irodánk elhivatott abban, hogy a naggyá válás lehetőségét magában rejtő induló vállalkozások sikerében osztozzon az alapítókkal. Valljuk, hogy a megfelelő jogi tanácsadás egy olyan, hosszútávon többszörösen megtérülő befektetés, mely képes előre mozdítani a vállalkozás gyors növekedését.

Ennek érdekében a startupok jogának területén az alábbi társasági jogász képviselethez kapcsolódó szolgáltatásokat nyújtjuk:

A fentiek természetesen nem csak startupokra vonatkoznak. A cégvezetők gyakran a jogilag és üzletileg összetett kérdéseikre rugalmas és gyors megoldást keresnek. Ezért irodánk vállalja a komplex üzleti jellegű tanácsadáson túlmenően a klasszikus társasági jogász képviselet és feladatok ellátását is:

Közös munka

gyorsan, eredményesen, költséghatékonyan

Konzultáció

A személyes konzultáció során egyeztetünk a már működő vagy a létrehozni kívánt gazdasági társaságokkal kapcsolatos elképzelésekről, tanácsadást nyújtunk, meghatározzuk a díjazást és egyeztetjük a további lépéseket. Megbízás esetén az első konzultáció minden esetben ingyenes!

Háttérmunka

Megszerkesztjük az adott társaság működéséhez szükséges okiratokat, tagok, illetve partnerek közötti megállapodásokat, társasági részesedésre vonatkozó szerződéseket, valamint kapcsolatot tartunk a nyilvántartó hatóságokkal és más jogi képviselőkkel egyaránt.

Képviselet

Ellátjuk a tagok, valamint társaság képviseletét az alapítástól kezdődően már a cégbíróság előtt, egészen az esetlegesen felmerülő bírósági eljárásokban, valamint üzleti tárgyalások során.

Fordulj bizalommal a Dr. Andirkó Ügyvédi Irodához gyors, komplex, hatékony és költségkímélő jogi megoldásokért.