Debrecen

Antall József u. 36., fsz. 1.

+36 20 445 8480

Hétfőtől-péntekig 8-17 között

Hétköznap: 8-17 óráig

Hétvégén irodánk zárva tart

Szakterületek

Cégmódosítás
cégmódosítás

Cégmódosítás

A cégmódosítás rengeteg különböző esetkört magában foglalhat. Ilyen többek között a törzstőke felemelése, egy székhelyváltozás bejelentése vagy akár az ügyvezető személyének változása. Módosultak céged adatai, esetleg a tagok személyében történt változás? Fordulj hozzánk bizalommal a törvényes eljárás érdekében!

Cégmódosítás: mikor szükséges elvégezni?

A cégnél történő változásokat a tagok kötelesek bejelenteni a cégbíróságon, ennek elmaradása esetén veszélybe kerülhet a cég működése, ami bírságot vagy más jogkövetkezményt vonhat maga után. Hogy ezt elkerülje, cégtulajdonosként érdemes tartós jogi képviselettel ügyvédet megbízni, aki mindent kézben tart és gondoskodik arról, hogy a cég működésének minden területén megfeleljen a jogszabályoknak és az üzleti érdekeinek.

Adatváltozás bejelentése: milyen módosult adatokat kell bejelenteni?

Vannak olyan – a cégjegyzék szempontjából kevésbé hangsúlyos – adatok, amelyek változását nem szükséges rögtön bejelentenünk. Ilyenek például a cég egyéb tevékenységi körei (TEÁOR száma), hiszen azt a könyvelő gyorsan tudja jelezni a NAV felé, onnan pedig továbbításra kerül a Cégbíróság részére. Fontos azonban azt tudni, hogy a tevékenységi körök ilyen módon történő változását a soron következő cégmódosítás során fel kell tüntetni a cég létesítő okiratában. Emellett a cégnyilvántartásban nem szereplő adatok változásának átvezetését sem kell kérni a Cégbíróságtól.

Minden olyan adat módosulását be kell azonban jelenteni, amely a cégnyilvántartásban is szerepel. Ilyen például a tagok közötti személyi változás, új vezető tisztségviselő, új telephely vagy az új bankszámlaszám.

Bejelentési határidő: A társaság adataiban bekövetkezett változásokat 30 naptári napon belül be kell jelenteni a Cégbíróság részére, a határidő túllépése vagy a bejelentés elmaradása esetén magas összegű bírság is kiszabható.

Cégmódosítás: a bejelentés módja

Új, módosult vagy esetleg törölni kívánt adat esetén a cégnek változásbejegyzési kérelmet kell előterjesztenie. A kérelemnek tartalmaznia kell a jogi képviselő adatait, az érintett cég nevét és nyilvántartási számát és a változással érintett régi és új adatokat. Kérd irodánk segítségét, és mi elkészítjük cégednek a módosítással kapcsolatos teljes dokumentációt, valamint vállaljuk a cégbírósági eljárás lebonyolítását.

Gyakran merül fel a kérdés, hogy a cégmódosítás folyamata, az adatváltozás bejelentése lebonyolítható-e ügyvéd nélkül. Jogszabály szerint a cégmódosításhoz szükséges okiratokat ügyvéd készíti elő, és a cégbírósági bejelentés is ügyvéd feladata. Cégeljárásban tehát nem járhat el ügyvéd közreműködése nélkül, irodánk azonban a cégmódosítással járó ügyintézés terhét levesszük a válladról, így neked csak az üzleti ügyeidre kell koncentrálnod.

adatváltozás bejelentése

Cégmódosítás - Miben tudunk segíteni?

Miért válaszd a Dr. Andirkó Ügyvédi Irodát?

Lehetőség online konzultációra

Amennyiben ügyfeleink nem tudják megoldani a személyes jelenlétet a konzultáció során, lehetőséget biztosítunk online jogi tanácsadás, konzultáció igénybevételére is Skype, Zoom, Teams, FaceTime vagy Google Meet segítségével. Megfelelő technikai feltételek mellett az azonosítás távolról, online is lehetséges, amihez csak a kamerába kell felmutatnod az igazolványaidat. De nemcsak a konzultációra, hanem akár ügyvéd által ellenjegyzett szerződés aláírására is van lehetőség online.

Közérthetőség

Laikusként a legtöbb jogi szabályt és folyamatot nehéz megérteni, nem beszélve a szakzsargonokról. A Dr. Andirkó Ügyvédi Irodában az ügyfeleinkkel való konzultáció során igyekszünk mellőzni ezek használatát és a jogi folyamatokat közérthetően elmagyarázni. Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy számodra minden folyamat transzparens és érthető legyen, kialakítva ezzel az ügyfél-ügyvéd közti magas szintű bizalmat.

Nem kérünk felesleges találkozókat

Célunk, hogy bármilyen ügyben keresed is fel irodánkat, a lehető legrövidebb időn belül és költséghatékonyan járjunk el minden folyamatban. Törekszünk a rugalmas együttműködésre, így előnyben részesítjük az e-mailes vagy a rövid telefonos egyeztetést. Ezzel egyszerűbben tudunk igazodni ügyfeleink igényeihez és idejéhez. A legtöbb esetben online is el tudunk járni, így tőled kizárólag akkor kérünk személyes találkozót, amennyiben az adott eljárás és az azzal kapcsolatos jogszabály megköveteli azt.

Cégmódosítás mellett a jog számos másik területén is segítünk

Bármilyen céges ügyben bizalommal fordulhatsz a Dr. Andirkó Ügyvédi Irodához. Tanácsra van szükséged, vagy a céged jogi ügyeinek teljes körű kezelését bíznád ránk? Vedd fel velünk a kapcsolatot az elérhetőségeink egyikén!