Debrecen

Antall József u. 36., fsz. 1.

+36 20 445 8480

Hétfőtől-péntekig 8-17 között

Hétköznap: 8-17 óráig

Hétvégén irodánk zárva tart

Szakterületek

Válóperes ügyvéd
válóperes ügyvéd hajdúböszörmény

Válóperes ügyvéd

szakterület

Egy házasság nem mindig végződik úgy, mint a mesékben – a válás egy komplex vagyonjogi és családjogi ügytípus, amelyben egy válóperes ügyvéd közreműködése iránymutatást, majd megnyugtató képviseletet biztosít. Ügyvéd segítségére azonban nemcsak a házassági bontóper alatt, hanem már azt megelőzően és azután is szükséged lehet akár házassági vagyonjogi szerződés, vagyonmegosztás vagy gyermektartásdíj rendezése esetén. Fordulj bizalommal a Dr. Andirkó Ügyvédi Irodához, amennyiben hatékony jogi képviseletre van szükséged. Válóperes ügyvéd Debrecen és Hajdúböszörmény településeken személyes ügyfélfogadással.

Milyen típusai vannak a válópernek?

A Polgári Törvénykönyv a válópernek alapvetően két fajtáját különbözteti meg: a házasság közös megegyezéssel történő felbontását, valamint a tényállásos bontópert.

A közös megegyezéses házasságfelbontás esetén a legjobb válóperes ügyvéd elsődleges szerepe a két fél közötti egyezség kialakítása, amelyet a bíróságnak szükséges jóváhagynia. Közös megegyezés esetén a jogszabály rögzíti, hogy melyek azok a járulékos kérdések, amelyekben a házastársaknak meg kell állapodniuk:

Amennyiben a házastársak egyezséget kötöttek, és a házasságból kiskorú gyermek nem született, a bíróság gyakran egy tárgyalás tartásával felbonthatja a házasságot. Kiskorú gyermek esetén általában két tárgyalás alatt lezárul az eljárás. Minden esetben törekszünk arra, hogy Ügyfeleink lehetőség szerint közös megegyezés útján kérjék a házasság felbontását, ez az eljárástípus ugyanis költségkímélőbb és gyorsabb megoldást jelent számukra.

Tényállásos bontóperre abban az esetben kerül sor, amikor a felek között nincs megegyezés, valamelyik házastárs nem kéri a házasság felbontását. Ez utóbbi ügytípus jelentősen költségesebb és hosszabb. A válóperes ügyvéd szerepe ebben az esetben összetettebb, ugyanis a tényállás alapján azt szükséges sikerrel bizonyítania, hogy a házasság végérvényesen és helyrehozhatatlanul megromlott.

Miért vedd igénybe válás esetén egy válóperes ügyvéd segítségét?

A családjog területén belül sem a házasság, sem pedig az élettársi kapcsolat felbontása nem egyszerű egyik fél számára sem. Ez különösen igaz akkor, ha van közös gyermekük is. A KSH statisztikái szerint a megkötött házasságokhoz viszonyítva 20-30% körül alakult a válások száma az elmúlt néhány évben.

Azt tapasztaljuk, hogy válás, illetve vagyonmegosztás során inkább az érzelmeik vezérlik a feleket, ezért ilyen helyzetekben azt tartjuk a legjobb megoldásnak, ha a válóper ügyvéd közreműködésével zajlik, aki objektíven képes kezelni a kialakult helyzetet.

Válóper esetén ügyvédi irodánk teljeskörű tájékoztatással szolgál ügyfeleink részére a lehetőségeikről, valamint ismertetjük az egyes eljárástípusok menetét. Pusztán a nagyobb díjazás reményében nem szorgalmazzuk a drágább és elhúzódó tényállásos válópert, amennyiben az nem indokolt. Minden esetben törekszünk a korrekt díjazásra, valamint a felek közötti konszenzus kialakítására, célunk ugyanis a felek között egy rendezett viszony kialakítása, a közös kiskorú gyermekek érdekeinek figyelembevétele mellett.

Válóperes ügyvéd tevékenységi körök a Dr. Andirkó Ügyvédi Irodában:

válóperes ügyvéd tanácsadás

Válóperes ügyvéd megbízása: miért válaszd a Dr. Andirkó Ügyvédi Irodát?

Teljes körű tájékoztatás és maximális figyelem

Folyamatosan ügyfeleink rendelkezésére állunk, a megkeresésekre pedig gyorsan reagálunk. Az első konzultáción részletesen áttekintjük a tényállást és a kapcsolódó okiratokat, majd átfogó tájékoztatással szolgálunk.

Válóperes ügyvéd nőknek és férfiaknak

Számos ügyvéd praxisa során csupán az egyik nem képviseletét vállalja. Irodánk ajtaja azonban mindenki számára nyitva áll! Válóperes ügyvéd férfiaknak és nőknek egyaránt – nálunk nincsenek kivételek.

Komplex jogi szolgáltatást biztosítunk

Ügyvédi irodánkra még a legösszetettebb jogi esetekben is számíthatsz. Útmutatással szolgálunk neked a válóper és vagyonmegosztás valamennyi szakaszában, emellett folyamatosan informáljuk az aktuális ügymenetről. Célunk minden esetben, hogy a két fél között egyezséget alakítsunk ki – hisszük, hogy egy jó válóperes ügyvéd nem erősíti tovább az ellentéteket.

Amennyiben a vagyonmegosztással kapcsolatban további információra van szükséged, úgy KATTINTS IDE és olvasd el az erre vonatkozó blogbejegyzésünket!

Átfogó tervezetet alakítunk ki

Minden jogügylet esetében törekszünk egy átfogó stratégiát kidolgozni a rövidtávú megoldások helyett. Megvizsgáljuk a lehetséges következményeket, valamint figyelembe vesszük ügyfeleink további terveit is. Tudjuk, hogy mikor kell keményen fellépni az érdekeidért, és azt is, hogy mikor kell az adott szituációban eggyel hátrébb lépni.

Korrekt válóperes ügyvéd árak

Az ügyvédi munkadíj az ügyvéd és az ügyfél szabad megállapodásának tárgyát képezi. Irodánk a magas szakmai felkészültség mellé személyre szabott, korrekt díjszabást alkalmaz.

Fordulj bizalommal a Dr. Andirkó Ügyvédi Irodához gyors, komplex, hatékony és költségkímélő jogi megoldásokért.

Lépj velünk kapcsolatba!