Debrecen

Antall József u. 36., fsz. 1.

+36 20 445 8480

Hétfőtől-péntekig 8-17 között

Hétköznap: 8-17 óráig

Hétvégén irodánk zárva tart

Szakterületek

Szerzői jog és szellemi alkotások joga

Szerzői jog és szellemi alkotások joga

szakterület

„A szerzői jog törvényi szabályozásában nem az számít, hogy az ember másol-e valaki művéből. Az számít, mit másol, mennyit és hogyan. A szellemi tulajdonjog elmélet nem a “Ne lopj!” etikai alapelv közvetlen alkalmazása. Középpontjában az az elgondolás áll, hogy vannak bizonyos helyzetek, amikor a lopás megengedhető. A szerzői jog által nyújtott védelem például időkorlátos, és a művet, amint kikerül a jogvédett körből s szabadon felhasználható lesz, bárki korlátozás nélkül felhasználhatja.” – mondja Malcolm Gladwell, ezzel szemben Steve Jobs szerint „A jó művész másol, a zseniális lop.”

Nemcsak a hagyományos értelemben vett tulajdon értékes, hanem a szellemi tulajdon is. A szellemitulajdon-jogok két nagy ágát az iparjogvédelmi és a szerzői jogok alkotják. A szellemi tulajdon kincset érhet, azonban csak kevesen használják ezt arra, hogy jövőjüket megalapozzák vele. Sajnos a hazai piacon még mindig nem terjedt el széles körben a jogi öntudatosság a szellemi tulajdon fontossága érdekében.

Teljeskörű szolgáltatást nyújtunk hazai és nemzetközi vállalatoknak, magánszemélyeknek szellemi tulajdonjoggal kapcsolatos ügyeikben. Irodánk portfóliója a szellemi alkotások valamennyi fajtáját átfogja, ideértve a szabadalmakat, védjegyeket és szerzői jogot is.

Irodánk szolgáltatásai a szellemi tulajdonjog területén az alábbiak:

Közös munka

gyorsan, eredményesen, költséghatékonyan

Konzultáció

A személyes konzultáció során áttekintjük az ügy állását, tanácsadást nyújtunk, meghatározzuk a díjazást és egyeztetjük a további lépéseket. Megbízás esetén az első konzultáció minden esetben ingyenes!

Háttérmunka

Megszerkesztjük a megfelelő beadványokat és okiratokat – például védjegybejelentés iránti kérelem, felhasználási vagy átruházási szerződés –, valamint kapcsolatot tartunk más jogi képviselőkkel és hivatalokkal egyaránt.

Képviselet

Ellátjuk a képviseletét mind az SZTNH, mind az EUIPO előtt, illetve egy esetleges bírósági eljárás során.