Debrecen

Antall József u. 36., fsz. 1.

+36 20 445 8480

Hétfőtől-péntekig 8-17 között

Hétköznap: 8-17 óráig

Hétvégén irodánk zárva tart

Szerződéskötés otthon, a kanapén ülve? Lehetséges ez?

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

A távellenjegyzés lehetőségét az ügyvédi tevékenységről szóló törvény korábban már megteremtette, annak alkalmazása azonban a koronavírus-járvány hatására válik egyre inkább természetessé a hétköznapokban.

Ilyen esetben ügyfeleinknek nem kötelező az aláírás céljából személyesen megjelenniük irodánkban, a véglegesített szerződést e-mailben küldjük meg részükre, melyet egy Skype-hívás során akár otthonról is aláírhatnak. A jogügyletek biztonsága természetesen ekkor is garantált: a jogszabályi előírásoknak megfelelően elvégezzük a kötelező azonosítást és okmányellenőrzést, valamint rögzítjük és tároljuk a videohívást.

Az aláírt szerződéseket postai úton vagy futárszolgálattal szükséges irodánkba eljuttatni, ezt követően láthatóak el ügyvédi ellenjegyzéssel.

A távellenjegyzés a járványügyi helyzettől függetlenül megoldást nyújthat olyan esetekben is, amikor kizárólag szerződéskötési célból kerülne sor távolabbi városból irodánkba, vagy akár külföldről Magyarországra történő utazásra.

Irodánk a távellenjegyzés elvégzéséhez valamennyi technikai feltétellel rendelkezik, így bármilyen helyzetben garantálni tudjuk ügyfeleink részére a gördülékeny ügyintézést.